Alma College

Augustus 2022 opent het Alma College zijn deuren. Deze nieuwe vmbo-school ontstaat vanuit de bundeling van krachten van de vmbo-opleidingen van Het Noordik, het Pius X College en Het Erasmus. Samen staan we sterker en bereiken we meer!

Video afspelen

Kiezen wat echt bij je past!

Bij ons op school mag je zijn wie je bent en laten zien wat je het liefste doet. Ben je bijvoorbeeld iemand die van koken en bakken houdt, vind je het leuk om aan een auto te sleutelen of ga jij juist liever aan de slag met hout? Bij het Alma College kun je kiezen uit wel 8 profielen, dus grote kans dat er iets voor jou tussen zit!  Maar ook als je nog niet precies weet wat bij jou past, dan zijn wij er om te helpen ontdekken wat jouw unieke kwaliteiten, talenten en vaardigheden zijn.

Onze school, jouw toekomst

Het Alma College is een school voor kinderen met een vmbo-BB, vmbo-KB of vmbo-GT/TL advies. In de eerste twee jaren leggen we een theoretische en praktische basis. Dat betekent dat je naast lessen als Nederlands, wiskunde en biologie ook al lekker veel met je handen aan het werk mag. Zo krijg je de ruimte om kennis te maken met de verschillende profielen en te ontdekken waar jouw toekomst ligt. 

De nieuwe school komt in het schoolgebouw aan de Catharina van Renneslaan. Bij de herinrichting wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de leerjaren en profielen. Zo zorgen wij ervoor dat de school een kleinschalig karakter krijgt en overzichtelijk is voor iedere leerling. Met elkaar creëren we een veilige en vertrouwde omgeving met persoonlijke aandacht.

Waarom kiezen voor het Alma College?

Leerlingen met een vmbo-BB, vmbo-KB of of VMBO-GT/TL advies hoeven zich in de toekomst niet meer te oriënteren op drie scholen, maar kunnen gelijk kiezen voor het Alma College.

De voordelen van het Alma College:

  • Een vernieuwend onderwijsconcept, doorlopende leerlijnen en bijna maximale keuze uit profielen.
  • Vmbo-onderwijs op het Alma College is gericht op de toekomst. Ons onderwijs is afgestemd op- en werkt samen met de regio (basisonderwijs, mbo, vakscholen en bedrijfsleven).
  • Op het Alma College wordt ieder kind gekend en is er voor iedere leerling individuele begeleiding om de beste route te kiezen. Juist door het onderwijs samen te organiseren kunnen we recht doen aan iedere leerling. Kleinschaligheid komt tot uiting in de organisatie van het onderwijs, alsmede in de huisvesting.
  • Op het Alma College is een rijk, divers en uitgebreid onderwijsaanbod. We bundelen de krachten dus nemen alle voordelen van elke school mee. Waar je eerder beperkt werd door het aanbod van één school, is er nu een aanbod binnen handbereik, hoge kwaliteit en bijvoorbeeld goede loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB).
  • De mogelijkheid om via het Toptraject door te stromen van vmbo naar mbo en vervolgens hbo.
  • Het vmbo zet middels Sterk Techniek Onderwijs in op techniek en technologie en sluit zo naadloos aan op de toekomst en de vraag vanuit het bedrijfsleven

AGENDA

ma 13 dec

Open Huis – Alma College

13 december, 2021
|
18:00

In verband met de huidige coronamaatregelen kan het Open Huis van het Alma College in deze vorm helaas niet doorgaan. Er wordt gewerkt aan een alternatief programma.

Nog niet aangemeld? Meld u hier aan voor het alternatieve programma (meer informatie volgt)

wo 15 dec

Start aanmelden vo-scholen Almelo en omstreken

15 december, 2021
|
09:00

Vanaf woensdag 15 december 2021 tot vrijdag 18 maart is het mogelijk om via deze website de aanmeldingsformulieren voor de vo-scholen te downloaden.

wo 2 feb

Doemiddag – Alma College

2 februari, 2022
|
15:00

Kom langs tijdens de doemiddag en ervaar alvast hoe het is bij ons op school.

do 3 mrt

Last minute open huis – Alma College

3 maart, 2022
|
14:30

Kom gauw nog een kijkje nemen en ervaar hoe het is bij ons op school.

 

vr 18 mrt

Deadline insturen aanmeldingsformulieren

18 maart, 2022
|
17:00

Vrijdag 18 maart is de laatste dag dat de aanmeldingsformulieren verstuurt kunnen worden naar de vo-scholen in Almelo en omstreken.

BW-Erasmus PRO 2019 LR-4978

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.

Het aanmeldingsformulier voor schooljaar 2022-2023 is beschikbaar vanaf 15 december 2021.