Alma College

De leukste school van Almelo voor leerlingen met een BB, KB en GT/TL-mavo advies.

Het Alma College is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn, met een breed en inspirerend aanbod aan profielen.

Video afspelen

Kiezen wat echt bij je past!

Bij ons op school mag je zijn wie je bent en laten zien wat je het liefste doet. Ben je bijvoorbeeld iemand die van koken en bakken houdt, vind je het leuk om aan een auto te sleutelen of ga jij juist liever aan de slag met hout? Bij het Alma College kun je kiezen uit wel 8 profielen, dus grote kans dat er iets voor jou tussen zit!  Maar ook als je nog niet precies weet wat bij jou past, dan zijn wij er om te helpen ontdekken wat jouw unieke kwaliteiten, talenten en vaardigheden zijn.

Onze school, jouw toekomst

Het Alma College is een school voor leerlingen met een vmbo-BB, vmbo-KB of vmbo-GT/TL (mavo) advies. In de eerste twee jaren leggen we een theoretische en praktische basis. Dat betekent dat je naast lessen als Nederlands, wiskunde en biologie ook al lekker veel met je handen aan het werk mag. Zo krijg je de ruimte om kennis te maken met de verschillende profielen en te ontdekken waar jouw toekomst ligt. 

Ons nieuwe schoolgebouw komt aan de Catharina van Renneslaan. Bij de herinrichting wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de leerjaren en profielen. Zo zorgen wij ervoor dat de school een kleinschalig karakter krijgt en overzichtelijk is voor iedere leerling. Met elkaar creëren we een veilige en vertrouwde omgeving met persoonlijke aandacht.

Waarom kiezen voor het Alma College?

Het kiezen van een middelbare school is een belangrijke beslissing. Van de basisschool naar de brugklas is een grote verandering. Nieuwe docenten, nieuwe klasgenoten en een nieuw gebouw. Alles bij elkaar is best spannend. Neem daarom de tijd om zorgvuldig een keuze te maken. 

De voordelen van het Alma College:

  • Een vernieuwend onderwijsconcept, doorlopende leerlijnen en keuze uit 8 profielen.
  • Vmbo-onderwijs op het Alma College is gericht op de toekomst. Ons onderwijs is afgestemd op- en werkt samen met de regio (basisonderwijs, mbo, vakscholen en bedrijfsleven).
  • Op het Alma College wordt ieder kind gekend en is er voor iedere leerling individuele begeleiding om de beste route te kiezen. Juist door het onderwijs samen te organiseren kunnen we recht doen aan iedere leerling. Kleinschaligheid komt tot uiting in de organisatie van het onderwijs, alsmede in de toekomstige huisvesting.
  • Op het Alma College is een rijk, divers en uitgebreid onderwijsaanbod. We bundelen de krachten dus nemen alle voordelen van elke school mee. Waar je eerder beperkt werd door het aanbod van één school, is er nu een aanbod binnen handbereik, hoge kwaliteit en bijvoorbeeld goede loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB).
  • De mogelijkheid om via het Toptraject door te stromen van vmbo naar mbo en vervolgens hbo.
  • Het vmbo zet middels Baanbrekend leren (Sterk Techniekonderwijs) in op techniek en technologie en sluit zo naadloos aan op de toekomst en de vraag vanuit het bedrijfsleven

Contact

Bezoekadres

Sluiskade Noordzijde 126a
7603 XZ Almelo

T: 
E: info@almacollege.nl

Aanmelden

E: aanmelden@almacollege.nl

AGENDA

ma 26 jun

Kennismakingsmiddag nieuwe leerlingen – Alma College

26 juni, 2023
|
14:00 uur

kennismakingsmiddag voor nieuwe leerlingen uit groep 8 die na de zomervakantie naar het Alma College gaan.

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.