Alma College

De leukste school van Almelo voor leerlingen met een BB, KB en GT/TL-mavo advies.

Het Alma College is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn, met een breed en inspirerend aanbod aan profielen.

Video afspelen

Kiezen wat echt bij je past!

Bij het Alma College gaat er een wereld voor je open. Hier krijg je de ruimte om te ontdekken wie je wil zijn en waar je talenten liggen. Niets motiveert namelijk meer dan doen waar je goed in bent en blij van wordt.

Onze school, jouw toekomst

We zijn een school voor leerlingen met een vmbo-BB, vmbo-KB en vmbo-GT/TL (mavo) advies. In de eerste twee jaren leggen we een theoretische en praktische basis. Dat betekent dat je naast je lessen Nederlands, wiskunde en biologie ook al lekker veel met je handen aan het werk gaat. In de bovenbouw kies je een van onze 8 vmbo-profielen. 

8 vmbo-profielen

Van Bouwen, Wonen en Interieur tot Zorg en Welzijn: bij ons kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende vmbo-profielen. Daardoor zit er zeker iets voor jou bij. Bekijk onze 8 profielen

Onze school 

Op onze school studeren en werken veel leerlingen en docenten. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Doordat we ervaringen met elkaar delen, wordt jouw blik breder en ontdek je nog meer van de wereld. 

Op het Alma College sta je er niet alleen voor. We zorgen ervoor dat je je bij ons thuis voelt. De docenten en medewerkers staan voor je klaar. Onze school is de start van jouw ontdekkingsreis in de wereld. Of je nu wilt weten welk beroep bij je past of wat je volgende stap is na je opleiding: wij zijn er voor jou.

Waarom kiezen voor het Alma College?

Neem de tijd om een goede keuze te maken voor je nieuwe school. Bekijk goed waar je de sfeer fijn vindt, of juist niet. Doe dit samen met je ouder(s) en/of verzorger(s). Vraag ook je juf of meester van groep 8 (of van je huidige school). Zij kennen jou goed. 

  • Almazing Days | 13, 14 en 15 november 2024
  • Open Huis | 29 januari 2025
  • Persoonlijke rondleiding | op aanvraag

Contact

Bezoekadres

Catharina van Renneslaan 37
7604 KV Almelo

T: 
E: info@almacollege.nl

Aanmelden

E: aanmelden@almacollege.nl

Contactpersoon

Jeroen Bos, teamleider leerjaar 1

E: j.bos@almacollege.nl

AGENDA

wo 13 nov

Almazing Days – 13, 14 en 15 november

13 november, 2024
|

Ontdek het onderwijs op het Alma College tijdens de Almazing Days. Voor groepen 7 en 8. Aanmelden kan via www.almacollege.nl

wo 29 jan

Open Huis Alma College

29 januari, 2025
|
09:00 uur tot
21:00 uur

Loop binnen op ons Open Huis en ontdek onze veelzijdige omgeving, maak kennis met onze docenten en krijg een rondleiding door ons nieuwe gebouw.

ma 16 jun

Kennismakingsdag – alle VO-scholen

16 juni, 2025
|

Alle middelbare scholen (m.u.v. Het Erasmus pro) in Almelo organiseren deze middag om 14.00 uur de kennismakingsdag. Maak alvast kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten! Veel plezier :)

za 12 jul

Persoonlijke rondleiding – het hele schooljaar

12 juli, 2025
|

Het hele schooljaar kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) een persoonlijke rondleiding aanvragen via www.almacollege.nl

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.