Alma College

Augustus 2022 opent het Alma College zijn deuren. Deze nieuwe vmbo-school ontstaat vanuit de bundeling van krachten van de vmbo-opleidingen van Het Noordik, het Pius X College en Het Erasmus. Samen staan we sterker en bereiken we meer!

Video afspelen

Kiezen wat echt bij je past!

Bij ons op school mag je zijn wie je bent en laten zien wat je het liefste doet. Ben je bijvoorbeeld iemand die van koken en bakken houdt, vind je het leuk om aan een auto te sleutelen of ga jij juist liever aan de slag met hout? Bij het Alma College kun je kiezen uit wel 8 profielen, dus grote kans dat er iets voor jou tussen zit!  Maar ook als je nog niet precies weet wat bij jou past, dan zijn wij er om te helpen ontdekken wat jouw unieke kwaliteiten, talenten en vaardigheden zijn.

Onze school, jouw toekomst

Het Alma College is een school voor kinderen met een vmbo-BB, vmbo-KB of vmbo-GT/TL advies. In de eerste twee jaren leggen we een theoretische en praktische basis. Dat betekent dat je naast lessen als Nederlands, wiskunde en biologie ook al lekker veel met je handen aan het werk mag. Zo krijg je de ruimte om kennis te maken met de verschillende profielen en te ontdekken waar jouw toekomst ligt. 

De nieuwe school komt in het schoolgebouw aan de Catharina van Renneslaan. Bij de herinrichting wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de leerjaren en profielen. Zo zorgen wij ervoor dat de school een kleinschalig karakter krijgt en overzichtelijk is voor iedere leerling. Met elkaar creëren we een veilige en vertrouwde omgeving met persoonlijke aandacht.

Waarom kiezen voor het Alma College?

Leerlingen met een vmbo-BB, vmbo-KB of of VMBO-GT/TL advies hoeven zich in de toekomst niet meer te oriënteren op drie scholen, maar kunnen gelijk kiezen voor het Alma College.

De voordelen van het Alma College:

  • Een vernieuwend onderwijsconcept, doorlopende leerlijnen en bijna maximale keuze uit profielen.
  • Vmbo-onderwijs op het Alma College is gericht op de toekomst. Ons onderwijs is afgestemd op- en werkt samen met de regio (basisonderwijs, mbo, vakscholen en bedrijfsleven).
  • Op het Alma College wordt ieder kind gekend en is er voor iedere leerling individuele begeleiding om de beste route te kiezen. Juist door het onderwijs samen te organiseren kunnen we recht doen aan iedere leerling. Kleinschaligheid komt tot uiting in de organisatie van het onderwijs, alsmede in de huisvesting.
  • Op het Alma College is een rijk, divers en uitgebreid onderwijsaanbod. We bundelen de krachten dus nemen alle voordelen van elke school mee. Waar je eerder beperkt werd door het aanbod van één school, is er nu een aanbod binnen handbereik, hoge kwaliteit en bijvoorbeeld goede loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB).
  • De mogelijkheid om via het Toptraject door te stromen van vmbo naar mbo en vervolgens hbo.
  • Het vmbo zet middels Sterk Techniek Onderwijs in op techniek en technologie en sluit zo naadloos aan op de toekomst en de vraag vanuit het bedrijfsleven

Contact

Bezoekadres

Catharina van Renneslaan 37
7604 KV Almelo

T: 
E: info@almacollege.nl

Aanmelden

Graag de formulieren retour sturen naar:

Het Erasmus
t.a.v. Alma College
Postbus 341
7600 AH Almelo

E: aanmelden@almacollege.nl


AGENDA

Er zijn geen agendapunten gevonden
BW-Erasmus PRO 2019 LR-4978

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.