De Passie

De Passie is een christelijke scholengemeenschap in Almelo voor Vmbo-tl, Havo en Vwo (Atheneum en Gymnasium)

 

Ontdek je passie

De Passie Wierden is een school voor jongeren die goed onderwijs willen én die als positieve christenen hun plek in het leven willen innemen.

Steeds meer jongeren en hun ouders kiezen voor de Passie. Omdat de school uitstekende resultaten haalt. Maar vooral omdat leerlingen er groeien in zelfvertrouwen én in hun passie voor God. Je kunt bij ons een diploma halen voor de theoretische leerweg, het havo, vwo en gymnasium. Met elk advies van KT tot gymnasium ben je welkom!

Jouw bestemming, onze Passie!

Dat is wat we onze leerlingen beloven. Wij gaan er voor dat jij met de best mogelijke resultaten slaagt. Maar wij willen meer. We willen niets liever dan dat je ontdekt wat je met talenten kan betekenen voor anderen. Uitstekend voorbereid op de juiste plek in het vervolgonderwijs én op zijn of haar plek in Gods Koninkrijk. Daar gaan wij voor! Jouw bestemming, is onze Passie.

Ons onderwijs

Bij ons op school kun je jouw talenten ontdekken en ontwikkelen. En we helpen je om anderen er van mee te laten genieten.

We plaatsen je kansrijk in klas 1 en helpen je vanaf dat moment om eigen keuzes te maken. Samenwerken vinden we belangrijk net als leren in projecten binnen en buiten school.

“Op de Passie kan ik helemaal mezelf zijn”.

Dat is wat we onze leerlingen keer op keer horen zeggen: ik voel me veilig, weet me gezien én gewaardeerd. Alleen dan kun je helemaal tot bloei komen en je talenten laten stralen. Toch?
 

Contact

Bezoekadres                Akkerwal 2
7642 NV Wierden

Postadres                          Postbus 69                            7640 AB Wierden

T: 
E: wierden@passie.net

Contactpersoon                      Marjo Bangma                          T: 088 3372 839                      E: mbangma@passie.net                  

AGENDA

wo 18 okt

Sneak Peek – de Passie

18 oktober, 2023
|
13:30 uur

Speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 hebben we een tof programma gemaakt: de Sneak Peek

Kom je ook? Geef je snel op!

wo 29 nov

Open Huis – de Passie

29 november, 2023
|
17:00 uur
ma 11 dec

Informatieavond ouders groep 8 – de Passie

11 december, 2023
|
19:30 uur
do 18 jan

Open lesmiddag – de Passie

18 januari, 2024
|
12:30 uur
vr 19 jan

Open lesmiddag – de Passie

19 januari, 2024
|
12:00 uur

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?

Instructie bij het aanmeldingsformulier

Hieronder vindt u het aanmeldingsformulier deel 1 voor het voortgezet onderwijs in Almelo en omstreken. 
Het aanmelden gaat als volgt:

  1.  Kies de school bij wie u uw kind wil aanmelden.
  2.  Vul online het formulier in en sla het op uw pc op (lukt dit niet? Het lege formulier is ook af te drukken en met pen in te vullen).
  3.  Lever het document voorzien van handtekening in bij de basisschool van uw kind, zij  handelen de aanmelding verder af.

Het aanmeldingsformulier voor de scholen voor voortgezet onderwijs in Almelo bestaat uit drie delen:

  • Deel 1 dient te worden ingevuld door ouders. Na invullen wordt het formulier ondertekend ingeleverd bij de basisschool. Elke school voor voortgezet onderwijs heeft een eigen formulier deel 1 (waarop de aanmeldingsmogelijkheden van die specifieke school staan afgedrukt).
  • Deel 2 en 3 dienen te worden ingevuld door de leerkracht of de directeur van de basisschool. Na het invullen en ondertekenen ervan worden alle delen naar de school voor voortgezet onderwijs gestuurd waar u uw zoon of dochter wilt aanmelden.

Deel 1

Het oudergedeelte, kan ook per computer worden ingevuld. Na het invullen kunt u het formulier afdrukken en ondertekenen. Wanneer het invullen per computer niet lukt, maak dan een afdruk van het lege formulier en vul het papieren exemplaar met een balpen in. Vanwege de leesbaarheid van gegevens heeft echter het invullen per computer onze voorkeur.

Handtekening ouders / verzorgers 
Het aanmeldingsformulier dient altijd door ouders ondertekend te worden. Door ondertekening gaan ouders akkoord met:

  1. Dat de basisschool/school voor speciaal onderwijs en de school voor voortgezet onderwijs, onderwijsgegevens uitwisselen (zowel op papier als digitaal).
  2. Wanneer i.v.m. Praktijkonderwijs of OPDC-plaatsing een toelatingsonderzoek noodzakelijk is, dit uitgevoerd mag worden.
  3. Dat de school voor voortgezet onderwijs de gegevens van de leerling mag opnemen in het leerlingvolgsysteem dat in de school wordt gebruikt met inachtneming van de geldende regels in de Wet Persoonsregistratie.
  4. Dat indien nodig de benodigde gegevens in het zorgadviesteam van de school kunnen worden besproken; in voorkomende gevallen worden ouders hierover vooraf geïnformeerd.