Canisius - locatie Almelo

Scholengemeenschap Canisius is een brede scholengemeenschap. Alle soorten voortgezet onderwijs die er bestaan in Nederland, worden aangeboden: vmbo, mavo,  havo en vwo.

Video afspelen

Kies jij voor Canisius!?

Je zit alweer in het laatste jaar op de basisschool. Een leuk en belangrijk jaar. Na de zomer zit je op het voortgezet onderwijs. Naar welke school ga jij straks? Je hebt vast ook aan Canisius gedacht.

Prettige sfeer

We werken op twee locaties, namelijk in Almelo en Tubbergen. Op Canisius kun jij laten zien wat je kan. Dat kan op elk niveau. Iedereen is welkom bij ons en we willen je graag leren kennen! Op Canisius Almelo bestaat het onderwijsaanbod uit mavo, havo en vwo. Alles onder één dak dus! 

Samen met de leerlingen zorgen we voor een prettige sfeer. Iedereen moet zich prettig voelen. Respect, sociaal, gemoedelijk, betrokken, overzichtelijk en uitdagend. Een school met waarden en normen. Een school waar leerlingen en medewerkers graag zijn. 

Als je naar Canisius gaat, dan merk je al snel dat er veel te kiezen valt. Wij vinden het ook belangrijk om overzicht en structuur te bieden, zodat we je goed op weg kunnen helpen binnen het voortgezet onderwijs. Je gaat merken dat je snel door hebt hoe het werkt binnen het voortgezet onderwijs.

Wil je meer weten, dan kun je ons open huis in januari bezoeken. Of meld je aan voor een van onze groep 8-activiteiten. Zo leer je onze school op een leuke manier kennen. Misschien ontmoet je dan al toekomstige klasgenootjes. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op onze site (www. canisius.nl) voor meer informatie, foto’s en filmpjes. Of kijk eens op onze Facebook- en Instagrampagina.

Canisius: ontdekken, ondernemen, samen doen.

Jij wilt groeien en wij staan klaar om je daarbij te ondersteunen. Je groeit binnen Canisius niet alleen in kennis en vaardigheden. Je groeit ook op persoonlijk vlak en zal na het behalen van je diploma weten wat je wilt, wat je kan en wie je zelf wilt zijn. We zien het onderwijs op Canisius als een mooie reis, een groeiproces waarin je gaat ontdekken, onder-nemen en samen doen. 

Contact

Bezoekadres

Canisius Almelo
Slot 31
7608 ND Almelo

Canisius Tubbergen
Huyerenseweg 1
7651 LR Tubbergen

T:  0546-488488
E: info@canisius.nl

AGENDA

ma 24 jun

Kennismakingsdag – alle VO-scholen

24 juni, 2024
|
14:00 uur

Alle middelbare scholen (m.u.v. Het Erasmus pro) in Almelo organiseren deze middag om 14.00 uur de kennismakingsdag. Maak alvast kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten! Veel plezier :)

ma 16 jun

Kennismakingsdag – alle VO-scholen

16 juni, 2025
|
14:00 uur

Alle middelbare scholen (m.u.v. Het Erasmus pro) in Almelo organiseren deze middag om 14.00 uur de kennismakingsdag. Maak alvast kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten! Veel plezier :)

_13P5011

SCHOOL

Wil je alvast de sfeer proeven?

Hey groep 8’er! Ook jij bent vast al (bijna) toe aan een nieuwe stap. En samen met jou nog heel veel leeftijdsgenootjes. Lijkt misschien nog wat spannend, maar dat valt reuze mee.

Canisius is in ieder geval een school waar je je snel thuis voelt en jezelf kunt zijn. Een school waar jij jouw talenten mag laten zien. Dat zegt natuurlijk elke school, maar bij ons zeggen ook leerlingen (en hun ouders) dat. Benieuwd naar wat wij jou allemaal te bieden hebben? Bekijk dan eens onze speciale groep 8 – pagina of bekijk alvast onze virtuele tour!

Download hiernaast de brochure.

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.