Het Erasmus mavo, havo, atheneum & gymnasium

Het Erasmus is een openbare scholengemeenschap in Almelo. Op deze locatie bieden wij mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. Op onze school kan je naast het reguliere aanbod met Ondernemend Burgerschap ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom. De Sportstroom is nu ook voor havo, atheneum en gymnasium!

Video afspelen

De leukste tijd van je leven start op Het Erasmus!

Alle activiteiten om met onze school kennis te maken zijn geweest, we hopen dat je enthousiast bent geworden en dat we je in het nieuwe schooljaar op Het Erasmus mogen verwelkomen.

LAAT ZIEN WAT JE KUNT!

Op onze school bieden we je de mogelijkheid om te ontdekken wat je talenten zijn en om je talenten verder te ontwikkelen. Het gaat ons om jou en jouw toekomst. We begeleiden je op weg naar zelfstandigheid. En met ons brede aanbod is er voor elke leerling iets te kiezen en zo bereiden we je stap voor stap voor op later.

 

Onze stromingen

We helpen je om je talenten te ontdekken zodat je de juiste keuze kunt maken voor een vervolgstudie of beroepsrichting. Vandaar dat we op Het Erasmus een breed bijzonder aanbod hebben waar leerlingen naast het reguliere programma speciale vakken volgen die te maken hebben met hun interesses of talenten.

Naast het reguliere aanbod met Ondernemend Burgerschap kan je op onze school ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom. Technasium is voor havo, atheneum en gymnasium, de Bèta Challenge is voor mavo. De overige stromingen zijn voor alle niveaus. 

Plus-uren

Op Het Erasmus mavo/havo/vwo willen we je uitdagingen bieden, enthousiasmeren en helpen ontdekken waar je goed in bent. En dat doen we o.a. met plus-uren. In deze lessen kun je jouw talenten ontdekken, andere vakken volgen én versnellen of verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor filosofie voor beginners, sterrenkunde, schrijven voor een boulevardblad of misschien is Erasmus TV of het circus meer iets voor jou. Naast deze pluslessen bieden we ook stilte-uren, de huiswerkklas of vakwerktijd.

Uniek in Almelo: Digitale Geletterdheid

Op Het Erasmus krijg je lessen digitale geletterdheid, hierdoor leer je de belangrijkste ICT- vaardigheden, maar leer je ook veel over mediawijsheid. Tijdens deze lessen worden o.a. de instellingen van Insta, Snap en TikTok besproken, ook leer je wat je wel en wat je juist niet online moet zetten. Deze 21e-eeuwse vaardigheden heb je nodig in de toekomst en op deze manier ben je al voorbereid op een maatschappij die steeds meer communiceert en werkt met ICT.

Contact

Bezoekadres

Sluiskade NZ 68
7602 HT Almelo

T: 
E: info68@het-erasmus.nl

Contactpersoon
Marjan Brokelman
E: m.brokelman@het-erasmus.nl

AGENDA

ma 24 jun

Kennismakingsdag – alle VO-scholen

24 juni, 2024
|
14:00 uur

Alle middelbare scholen (m.u.v. Het Erasmus pro) in Almelo organiseren deze middag om 14.00 uur de kennismakingsdag. Maak alvast kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten! Veel plezier :)

wo 10 jul

Kennismakingsdag – Het Erasmus pro

10 juli, 2024
|
14:30 uur

Maak tijdens deze middag alvast kennis met je coach en je nieuwe klasgenoten!

BW -5133

SCHOOL

Welkom in de leukste tijd van je leven!

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?