Het Erasmus mavo/havo/vwo

Het Erasmus mavo/havo/vwo is een openbare scholengemeenschap in Almelo voor mavo, havo, vwo en gymnasium. Op onze locatie kan je naast het reguliere aanbod met Ondernemend Burgerschap ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom.

Video afspelen

De leukste tijd van je leven start op Het Erasmus!

 

Ben je benieuwd naar Het Erasmus mavo/havo/vwo? Lees dan Het Erasmus mavo/havo/vwo magazine! Klik op bovenstaande afbeelding om het magazine online te lezen. 

Onze school en ons onderwijs

Wij willen uit onze leerlingen halen wat erin zit. Daarbij gaat het er niet alleen om dat je een diploma haalt, maar ook om jouw ontwikkeling tot een zelfstandig persoon met een eigen mening en visie op het leven, waarbij je verantwoordelijk handelt. Op Het Erasmus vinden we het belangrijk dat je je bewust wordt van jouw eigen kwaliteiten. Samen leren, samenwerken en afstemmen staan centraal in ons onderwijs.

Het bijzondere aanbod

We helpen je om je talenten te ontdekken zodat je de juiste keuze kunnen maken voor een vervolgstudie of beroepsrichting. Vandaar dat we op Het Erasmus een breed bijzonder aanbod hebben waar leerlingen naast het reguliere programma speciale vakken volgen die te maken hebben met hun interesses of talenten.

Naast het reguliere aanbod met Ondernemend Burgerschap kan je op onze school ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom.

Activiteiten en excursies

De activiteiten die we aanbieden, worden zowel onder schooltijd als na schooltijd georganiseerd. Naast het leren en de lessen zijn er op onze school voor jou en je medeleerlingen talloze activiteiten die aansluiten bij jullie belangstelling en talenten.

Zo zijn er verspreid over het schooljaar allerlei excursies, zoals de excursie naar de dierentuin in Nordhorn, de excursie naar Archeon en de excursie naar het Pop and Rockmuseum.

Ook op internationaal niveau willen we je uitdagingen laten aangaan. We willen je laten ervaren dat jouw directe leefomgeving geen ‘eiland’ kan blijven. We willen je laten zien dat buiten dat eiland en dus ook buiten de grenzen van Nederland veel moois en waardevols te beleven en te leren valt. Vandaar dat er een uitwisseling is met scholen in Zweden en Duitsland en zijn er werkweken en stedenreizen naar o.a. Londen, Parijs, Rome en Berlijn. 

Veiligheid en ondersteuning

Leerprocessen kunnen pas plaatsvinden wanneer er sprake is van een veilig klimaat, waarin vertrouwen vanzelfsprekend is. Daarbij horen een aantal kernwaarden van waaruit wij handelen: respect voor elkaar, betrouwbaar, oprecht en in samenwerking met elkaar.

En wanneer je meer ondersteuning nodig hebt om jouw doelen te behalen, kun je op iedere locatie van Het Erasmus terecht bij het Ondersteuningsplein.

AGENDA

wo 6 jul

Kennismakingsochtend – Het Erasmus praktijkonderwijs

6 juli, 2022
|
10:00

Je maakt op deze ochtend kennis met je klas en de school!

BW -5133

SCHOOL

Welkom in de leukste tijd van je leven!

Het hele jaar door willen we jou en je ouder(s)/ verzorger(s) kennis laten maken met Het Erasmus! Lees daarvoor Het Erasmus magazine mavo/havo/vwo, bekijk alvast een online informatieavond, lees de verhalen van oud-leerlingen, neem een virtuele tour of bekijk de vlogs van onze leerlingen. En we hopen jullie in het najaar in onze schoolgebouwen te ontvangen!

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?