Het Erasmus mavo/havo/vwo

Het Erasmus is een openbare scholengemeenschap in Almelo. Op deze locatie bieden wij mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. Op onze school kan je naast het reguliere aanbod kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom.

Video afspelen

Laat zien wat je kunt op Het Erasmus!

Op onze school bieden we je de mogelijkheid om te ontdekken wat je talenten zijn en om je talenten verder te ontwikkelen. Het gaat ons om jou en jouw toekomst. We begeleiden je op weg naar zelfstandigheid. En met ons brede aanbod is er voor elke leerling iets te kiezen en zo bereiden we je stap voor stap voor op later.

 

Onze stromingen

We helpen je om je talenten te ontdekken zodat je de juiste keuze kunt maken voor een vervolgstudie of beroepsrichting. Vandaar dat we op Het Erasmus een breed bijzonder aanbod hebben waar leerlingen naast het reguliere programma speciale vakken volgen die te maken hebben met hun interesses of talenten.

Naast het reguliere aanbod kan je op onze school kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom. Technasium is voor havo, atheneum en gymnasium, de Bèta Challenge is voor mavo. De overige stromingen zijn voor alle niveaus. 

 

Plus-uren

Op Het Erasmus mavo/havo/vwo willen we je uitdagingen bieden, enthousiasmeren en helpen ontdekken waar je goed in bent. En dat doen we o.a. met plus-uren. In deze lessen kun je jouw talenten ontdekken, andere vakken volgen én versnellen of verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor filosofie voor beginners, sterrenkunde, schrijven voor een boulevardblad of misschien is Erasmus TV of het circus meer iets voor jou. Naast deze pluslessen bieden we ook stilte-uren, de huiswerkklas of vakwerktijd.

 

 

Digitale Geletterdheid

Op Het Erasmus krijg je lessen digitale geletterdheid, hierdoor leer je de belangrijkste ICT- vaardigheden, maar leer je ook veel over mediawijsheid. Tijdens deze lessen worden o.a. de instellingen van Insta, Snap en TikTok besproken, ook leer je wat je wel en wat je juist niet online moet zetten. Deze 21e-eeuwse vaardigheden heb je nodig in de toekomst en op deze manier ben je al voorbereid op een maatschappij die steeds meer communiceert en werkt met ICT.

Contact

Bezoekadres

Sluiskade NZ 68
7602 HT Almelo

T: 
E: info68@het-erasmus.nl

Contactpersoon
Marjan Brokelman
E: m.brokelman@het-erasmus.nl

AGENDA

do 17 okt

Proeflessen carrousel – Het Erasmus mhv

17 oktober, 2024
|

Volg samen met je klas een aantal proeflessen op donderdag 17 oktober, om 8.30 uur. Het aanmelden gaat via je groep 8-leerkracht.

do 14 nov

Informatieavond – Het Erasmus mhv

14 november, 2024
|

Deze informatieavond is voor de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen in groep 8 die graag meer willen weten over het onderwijs bij Het Erasmus.
Aanmelden is niet nodig, de avond is vrij toegankelijk.

ma 9 dec

Masterclass gymnasium – Het Erasmus mhv

9 december, 2024
|

Voor groep 8 leerlingen is het mogelijk om tussen 14.30 – 16.30 uur een masterclass gymnasium te volgen.
Aanmelden kan vanaf oktober via onze website het-erasmus.nl.

ma 27 jan

Meedoedag regulier – Het Erasmus mhv

27 januari, 2025
|

Voor groep 8 leerlingen is het mogelijk om tussen 14.30 – 16.00 uur naar de meedoedag regulier te komen.
Aanmelden kan vanaf half oktober via onze website het-erasmus.nl.

di 28 jan

Meedoedag: kunststroom – Het Erasmus mhv

28 januari, 2025
|

Voor groep 8 leerlingen is het mogelijk om tussen 14.30 – 16.00 uur naar de meedoedag kunststroom te komen.
Aanmelden kan vanaf half oktober via onze website het-erasmus.nl.

BW HR-2-4

SCHOOL

Welkom in de leukste tijd van je leven!

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?