Het Erasmus mavo/havo/vwo

Het Erasmus mavo/havo/vwo is een openbare scholengemeenschap in Almelo voor mavo, havo, vwo en gymnasium. Op onze locatie kan je naast het reguliere aanbod ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom.

Video afspelen

Laat zien wat je kunt!

Spannende tijden! Nog even en dan is het zover, dan ga jij naar het voortgezet onderwijs. Dat is leuk, nieuw en anders! Er verandert veel ten opzichte van de basisschool: nieuwe vrienden en vriendinnen, schoolfeesten, excursies, sporten en nog veel meer. Maar dit schooljaar staat voor jou in het teken van kiezen. En daar willen we je graag bij helpen. Via www.ikwilnaarhet-erasmus.nl vind je allerlei informatie over onze school, de stromingen, de mogelijkheden om kennis te maken met Het Erasmus en veel meer. 

Ons onderwijs

Wij bieden leerlingen een gestructureerde leeromgeving waarin ze invloed kunnen uitoefenen op de dingen die ze moeten doen en geconfronteerd worden met hun keuzes. Wij hebben hoge maar wel realistische verwachtingen van onze leerlingen.

Wij laten leerlingen de verbinding ervaren door eigentijdse, dagelijkse problemen te integreren in de schoolstof. Dat verhoogt de motivatie om studietaken uit te voeren.

Het bijzondere aanbod

We helpen onze leerlingen hun talenten te ontdekken zodat ze de juiste keuze kunnen maken voor een vervolgstudie of beroepsrichting. Vandaar dat we op Het Erasmus een breed bijzonder aanbod hebben waar leerlingen naast het reguliere programma speciale vakken volgen die te maken hebben met hun interesses of talenten.

Naast het reguliere aanbod kan je op onze school ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom.

Activiteiten en excursies

De activiteiten die we de leerlingen aanbieden, worden zowel onder schooltijd als na schooltijd georganiseerd. Naast het leren en de lessen zijn er op onze school voor de leerlingen talloze activiteiten die aansluiten bij hun belangstelling en talenten.

Zo zijn er verspreid over het schooljaar allerlei excursies, zoals de excursie naar de dierentuin in Nordhorn, de excursie naar Archeon en de excursie naar het Pop and Rockmuseum.

Ook op internationaal niveau willen we onze leerlingen uitdagingen laten aangaan. We willen ze laten ervaren dat hun directe leefomgeving geen ‘eiland’ voor hen kan blijven. We willen ze laten zien dat buiten dat eiland en dus ook buiten de grenzen van Nederland veel moois en waardevols te beleven en te leren valt. Vandaar dat er een uitwisseling is met scholen in Zweden en Duitsland en zijn er werkweken en stedenreizen. 

Veiligheid en ondersteuning

Leerprocessen kunnen pas plaatsvinden wanneer er sprake is van een veilig klimaat, waarin vertrouwen vanzelfsprekend is. Daarbij horen een aantal kernwaarden van waaruit wij handelen: respect voor elkaar, betrouwbaar, oprecht en in samenwerking met elkaar.

En wanneer leerlingen meer ondersteuning nodig hebben om hun doelen te behalen, kunnen ze op iedere locatie van Het Erasmus terecht bij het Ondersteuningsplein.

Contact

Bezoekadres

Sluiskade NZ 68
7602 HT Almelo

T: 
E: info68@het-erasmus.nl

AGENDA

ma 15 nov

Informatieavond groep 8 – Het Erasmus mavo, havo, vwo en gymnasium

15 november, 2021
|
19:30

Informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s) van groep 8 leerlingen. Kom langs en maak kennis met Het Erasmus! U bent van harte welkom op onze school (zonder aanmelding).

wo 15 dec

Start aanmelden vo-scholen Almelo en omstreken

15 december, 2021
|
09:00

Vanaf woensdag 15 december 2021 tot vrijdag 18 maart is het mogelijk om via deze website de aanmeldingsformulieren voor de vo-scholen te downloaden.

za 22 jan

Open Dag – Het Erasmus mavo/havo/vwo

22 januari, 2022
|
09:30

Maak kennis met de opleidingen mavo, havo, vwo en gymnasium en ons bijzondere aanbod tijdens de Open Dag! Het is niet nodig om u voor de Open Dag aan te melden.

di 1 mrt

Meedoedag gymnasium – Het Erasmus mavo/havo/vwo

1 maart, 2022
|
13:30

Op dinsdag 1 maart kan je deelnemen aan de meedoedag van het gymnasium. Aanmelden kan via het-erasmus.nl/meedoedagen.

di 1 mrt

Meedoedag Ondernemend Burgerschap – Het Erasmus mavo/havo/vwo

1 maart, 2022
|
13:30

Op dinsdag 1 maart kan je deelnemen aan de meedoedag van Ondernemend Burgerschap. Aanmelden kan via het-erasmus.nl/meedoedagen.

BW -5133

SCHOOL

Wil je alvast de sfeer proeven?

Dat kan! Ook in deze coronatijd willen we jou en je ouder(s)/ verzorger(s) veilig laten kennismaken met Het Erasmus op een manier die bij jullie en ons past: persoonlijk en met aandacht.

Download hiernaast de brochure, bekijk alvast een online informatieavond, lees de verhalen van oud-leerlingen, neem een virtuele tour of bekijk de vlogs van onze leerlingen. En we hopen uiteraard dat we jullie dit schooljaar weer fysiek in onze scholen mogen ontvangen!

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.
Het aanmeldingsformulier voor schooljaar 2022-2023 is beschikbaar vanaf 15 december 2021.

Instructie bij het aanmeldingsformulier

Hieronder vindt u het aanmeldingsformulier deel 1 voor het voortgezet onderwijs in Almelo en omstreken. 
Het aanmelden gaat als volgt:

  1.  Kies de school bij wie u uw kind wil aanmelden.
  2.  Vul online het formulier in en sla het op uw pc op (lukt dit niet? Het lege formulier is ook af te drukken en met pen in te vullen).
  3.  Lever het document voorzien van handtekening in bij de basisschool van uw kind, zij  handelen de aanmelding verder af.

Het aanmeldingsformulier voor de scholen voor voortgezet onderwijs in Almelo bestaat uit drie delen:

  • Deel 1 dient te worden ingevuld door ouders. Na invullen wordt het formulier ondertekend ingeleverd bij de basisschool. Elke school voor voortgezet onderwijs heeft een eigen formulier deel 1 (waarop de aanmeldingsmogelijkheden van die specifieke school staan afgedrukt).
  • Deel 2 en 3 dienen te worden ingevuld door de leerkracht of de directeur van de basisschool. Na het invullen en ondertekenen ervan worden alle delen naar de school voor voortgezet onderwijs gestuurd waar u uw zoon of dochter wilt aanmelden.

Deel 1

Het oudergedeelte, kan ook per computer worden ingevuld. Na het invullen kunt u het formulier afdrukken en ondertekenen. Wanneer het invullen per computer niet lukt, maak dan een afdruk van het lege formulier en vul het papieren exemplaar met een balpen in. Vanwege de leesbaarheid van gegevens heeft echter het invullen per computer onze voorkeur.

Bankgegevens: IBAN
Op het aanmeldingsformulier worden de bankgegevens van de ouders gevraagd. Deze gegevens worden gebruikt t.b.v. de verwerking van betalingen (acceptgirokaarten en automatische incasso’s). Vanaf 2014 kunnen bankgegevens alleen nog worden verwerkt met het langere rekeningnummer: IBAN. Voor verdere gegevens kunt u bij uw eigen bank terecht. Vaak staan ze al op een rekeningafschrift vermeld of zijn ze via een programma telebankieren op te vragen. Eventueel kunt u de gegevens ook opvragen via de website https://www.ibanbicservice.nl (door op de knop IBAN BIC check te klikken).

Handtekening ouders / verzorgers 
Het aanmeldingsformulier dient altijd door ouders ondertekend te worden. Door ondertekening gaan ouders akkoord met:

  1. Dat de basisschool/school voor speciaal onderwijs en de school voor voortgezet onderwijs, onderwijsgegevens uitwisselen (zowel op papier als digitaal).
  2. Wanneer i.v.m. Praktijkonderwijs of OPDC-plaatsing een toelatingsonderzoek noodzakelijk is, dit uitgevoerd mag worden.
  3. Dat de school voor voortgezet onderwijs de gegevens van de leerling mag opnemen in het leerlingvolgsysteem dat in de school wordt gebruikt met inachtneming van de geldende regels in de Wet Persoonsregistratie.
  4. Dat indien nodig de benodigde gegevens in het zorgadviesteam van de school kunnen worden besproken; in voorkomende gevallen worden ouders hierover vooraf geïnformeerd.