Het Erasmus mavo/havo/vwo

Het Erasmus mavo/havo/vwo is een openbare scholengemeenschap in Almelo voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Op onze school kan je naast het reguliere aanbod met Ondernemend Burgerschap ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom. De Sportstroom is nu ook voor havo en vwo! 

Video afspelen

De leukste tijd van je leven start op Het Erasmus!

Zit jij in groep 7 of 8 en wil je alvast de sfeer van de middelbare school proeven? Dan ben je van harte welkom op Het Erasmus mavo/havo/vwo!
Er zijn nog meerdere momenten waarop jij en/of jouw ouders kunnen kennismaken met onze school: 
 • MEEDOEDAGEN 
  14 t/m 18 november van 13.30 tot 16.00 uur
  Aanmelden kan via: het-erasmus.nl/meedoedagen
 • ROUTE 68 
  28 januari 2023 van 10.00 tot 14.00 uur
 • INFORMATIEAVOND 
  7 februari 2023 van 19.00 tot 21.00 uur

LAAT ZIEN WAT JE KUNT!

Op onze school bieden we je de mogelijkheid om te ontdekken wat je talenten zijn en om je talenten verder te ontwikkelen. Het gaat ons om jou en jouw toekomst. We begeleiden je op weg naar zelfstandigheid. En met ons brede aanbod is er voor elke leerling iets te kiezen en zo bereiden we je stap voor stap voor op later.

 

Onze stromingen

We helpen je om je talenten te ontdekken zodat je de juiste keuze kunnen maken voor een vervolgstudie of beroepsrichting. Vandaar dat we op Het Erasmus een breed bijzonder aanbod hebben waar leerlingen naast het reguliere programma speciale vakken volgen die te maken hebben met hun interesses of talenten.

Naast het reguliere aanbod met Ondernemend Burgerschap kan je op onze school ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom. Technasium is voor havo, atheneum en gymnasium, de Bèta Challenge is voor mavo. De overige stromingen zijn voor alle niveau’s. 

Talent/plus-uren

 

Op Het Erasmus mavo/havo/vwo willen we je uitdagingen bieden, enthousiasmeren en helpen ontdekken waar je goed in bent. En dat doen we o.a. met pluslessen. In deze lessen kun je jouw talenten ontdekken, andere vakken volgen én versnellen of verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor filosofie voor beginners, sterrenkunde, schrijven voor een boulevardblad of misschien is Erasmus TV of het circus meer iets voor jou. Naast deze pluslessen bieden we ook stilte-uren, de huiswerkklas of vakwerktijd.

Uniek in Almelo: Digitale Geletterdheid

Op Het Erasmus krijg je lessen digitale geletterdheid, hierdoor leer je de belangrijkste ICT- vaardigheden, maar leer je ook veel over mediawijsheid. Tijdens deze lessen worden o.a. de instellingen van Insta, Snap en TikTok besproken, ook leer je wat je wel en wat je juist niet online moet zetten. Deze 21e-eeuwse vaardigheden heb je nodig in de toekomst en op deze manier ben je al voorbereid op een maatschappij die steeds meer communiceert en werkt met ICT.

Contact

Bezoekadres

Sluiskade NZ 68
7602 HT Almelo

T: 
E: info68@het-erasmus.nl

Contactpersoon
Marjan Brokelman
E: m.brokelman@het-erasmus.nl

AGENDA

za 28 jan

Volg Route 68 en beleef Het Erasmus mavo/havo/vwo

28 januari, 2023
|
10:00 uur

Wandel een rondje Erasmus op 28 januari 2023. Vanaf 1 december kan je een tijdslot kiezen.

BW -5133

SCHOOL

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?