Het Erasmus praktijkonderwijs

Het Erasmus is een openbare scholengemeenschap in Almelo. Op deze locatie bieden wij praktijkonderwijs aan. Op onze school kan je naast het reguliere aanbod kiezen voor de Pro-VMBO klas. En in fase 3 kunnen leerlingen kiezen voor PRO-ROC. 

Video afspelen

Laat zien wat je kunt op Het Erasmus!

Tuin-Het-Erasmus-pro

Ons onderwijs

Het Erasmus PRO (praktijkonderwijs) staat voor onderwijs dat zoveel mogelijk op de individuele leerling is afgestemd, vandaar dat de leerlingen wekelijks vier coaching gesprekken hebben. Ook zijn er kleinere lesgroepen van ongeveer 12 leerlingen. Op het praktijkonderwijs bieden we de leerlingen een veilige schoolomgeving waar vertrouwen en geborgenheid wordt gecreëerd.

Het Erasmus pro (praktijkonderwijs) richt zich op toeleiding naar de arbeidsmarkt, waarbij wij ruime aandacht besteden aan zelfredzaamheid van het individu met ruime aandacht voor wonen en vrije tijd. Leerlingen krijgen de ruimte om na oriëntatie en samenspraak met ouder(s) en/of verzorger(s) en coach, zelf keuzes te maken voor een goede toekomst.

Pro-VMBO

Voor leerlingen die iets meer op de theorie gericht zijn, bieden we vanaf leerjaar 1 de pro/vmbo-klas. Het Erasmus pro is een samenwerking gestart met het Alma College (fusie vmbo-scholen Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus) en het Zone.college. Dit aanbod is speciaal voor leerlingen die qua niveau en schooladvies tussen praktijkonderwijs en vmbo uitkomen. Wil je meer weten over dit aanbod, bekijk dan onderstaande video ‘Samen werken aan nieuwe kansen: PRO-VMBO’.

Pro-ROC

Daarnaast is er voor leerlingen in Fase 3 PRO-ROC. Dit aanbod is niet voor elke leerling geschikt, het gaat om leerlingen die goed zijn in Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen en biologie. In de PRO-ROC klas werken leerlingen aan het leren en ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor een goede start op het ROC.

Veiligheid en ondersteuning

Leerprocessen kunnen pas plaatsvinden wanneer er sprake is van een veilig klimaat, waarin vertrouwen vanzelfsprekend is. Daarbij horen een aantal kernwaarden van waaruit wij handelen: respect voor elkaar, betrouwbaar, oprecht en in samenwerking met elkaar.

En wanneer leerlingen meer ondersteuning nodig hebben om hun doelen te behalen, kunnen ze op iedere locatie van Het Erasmus terecht bij het Ondersteuningsplein.

AGENDA

ma 24 jun

Kennismakingsdag – alle VO-scholen

24 juni, 2024
|
14:00 uur

Alle middelbare scholen (m.u.v. Het Erasmus pro) in Almelo organiseren deze middag om 14.00 uur de kennismakingsdag. Maak alvast kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten! Veel plezier :)

wo 10 jul

Kennismakingsdag – Het Erasmus pro

10 juli, 2024
|
14:30 uur

Maak tijdens deze middag alvast kennis met je coach en je nieuwe klasgenoten!

do 17 okt

Proeflessen carrousel – Het Erasmus mhv

17 oktober, 2024
|
08:30 uur

Volg samen met je klas een aantal proeflessen op donderdag 17 oktober, om 8.30 uur. Het aanmelden gaat via je groep 8-leerkracht.

do 14 nov

Informatieavond – Het Erasmus mhv

14 november, 2024
|
19:30 uur

Deze informatieavond is voor de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen in groep 8 die graag meer willen weten over het onderwijs bij Het Erasmus.
Aanmelden is niet nodig, de avond is vrij toegankelijk.

ma 9 dec

Masterclass gymnasium – Het Erasmus mhv

9 december, 2024
|
14:30 uur

Voor groep 8 leerlingen is het mogelijk om tussen 14.30 – 16.30 uur een masterclass gymnasium te volgen.
Aanmelden kan vanaf oktober via onze website het-erasmus.nl.

BW HR-2067

SCHOOL

Wil je alvast de sfeer proeven?

Dat kan! Het hele jaar door willen we jou en je ouder(s)/ verzorger(s) kennis laten maken met Het Erasmus pro! Lees daarvoor Het Erasmus magazine pro, lees de verhalen van oud-leerlingen of volg onze social media: 

Instagram @heterasmuspro
Facebook @HetErasmuspro

Ben je inmiddels nieuwsgierig naar onze school? Dan kan ook een afspraak inplannen voor een rondleiding. Stuur daarvoor een e-mail naar pro@het-erasmus.nl

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?