Het Erasmus praktijkonderwijs

Het Erasmus is een openbare scholengemeenschap in Almelo. Op deze locatie bieden wij praktijkonderwijs aan. Op onze school kan je naast het reguliere aanbod kiezen voor de Pro-VMBO klas. En in fase 3 kunnen leerlingen kiezen voor PRO-ROC. 

Video afspelen

De leukste tijd van je leven start op Het Erasmus!

Op 29 maart is de meedoedag van Het Erasmus PRO, de meedoedag is voor  groep 8 leerlingen die in aanmerking komen voor het praktijkonderwijs. Ze maken tijdens deze dag (8.30 tot 12.30 uur) kennis met de school, enkele praktijkvakken en het team van het pro. Bekijk hier de flyer met het programma. 

Ons onderwijs

Het Erasmus PRO (praktijkonderwijs) staat voor onderwijs dat zoveel mogelijk op de individuele leerling is afgestemd, vandaar dat de leerlingen wekelijks vier coaching gesprekken hebben. Ook zijn er kleinere lesgroepen van ongeveer 12 leerlingen. Op het praktijkonderwijs bieden we de leerlingen een veilige schoolomgeving waar vertrouwen en geborgenheid wordt gecreëerd.

Het Erasmus pro (praktijkonderwijs) richt zich op toeleiding naar de arbeidsmarkt, waarbij wij ruime aandacht besteden aan zelfredzaamheid van het individu met ruime aandacht voor wonen en vrije tijd. Leerlingen krijgen de ruimte om na oriëntatie en samenspraak met ouder(s) en/of verzorger(s) en coach, zelf keuzes te maken voor een goede toekomst.

Pro-VMBO

Voor leerlingen die iets meer op de theorie gericht zijn, bieden we vanaf leerjaar 1 de pro/vmbo-klas. Het Erasmus pro is een samenwerking gestart met het Alma College (fusie vmbo-scholen Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus) en het Zone.college. Dit aanbod is speciaal voor leerlingen die qua niveau en schooladvies tussen praktijkonderwijs en vmbo uitkomen. Wil je meer weten over dit aanbod, bekijk dan onderstaande video ‘Samen werken aan nieuwe kansen: PRO-VMBO’. 

Pro-ROC

Daarnaast is er voor leerlingen in Fase 3 PRO-ROC. Dit aanbod is niet voor elke leerling geschikt, het gaat om leerlingen die goed zijn in Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen en biologie. In de PRO-ROC klas werken leerlingen aan het leren en ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor een goede start op het ROC.

Veiligheid en ondersteuning

Leerprocessen kunnen pas plaatsvinden wanneer er sprake is van een veilig klimaat, waarin vertrouwen vanzelfsprekend is. Daarbij horen een aantal kernwaarden van waaruit wij handelen: respect voor elkaar, betrouwbaar, oprecht en in samenwerking met elkaar.

En wanneer leerlingen meer ondersteuning nodig hebben om hun doelen te behalen, kunnen ze op iedere locatie van Het Erasmus terecht bij het Ondersteuningsplein.

AGENDA

ma 26 jun

Kennismakingsmiddag nieuwe leerlingen – Het Erasmus mavo, havo, atheneum en gymnasium

26 juni, 2023
|
14:00 uur

Op deze middag maak je kennis met je mentor en jouw nieuwe klasgenoten!

wo 12 jul

Kennismakingsdag nieuwe leerlingen – Het Erasmus praktijkonderwijs

12 juli, 2023
|
00:00 uur

Maak kennis met je nieuwe pro of pro-vmbo klas!

Erasmus PRO HR-1249

SCHOOL

Wil je alvast de sfeer proeven?

Dat kan! Het hele jaar door willen we jou en je ouder(s)/ verzorger(s) kennis laten maken met Het Erasmus pro! Lees daarvoor Het Erasmus magazine pro, lees de verhalen van oud-leerlingen of neem een virtuele tour.

Ook kan je onze social media volgen: 

Instagram @heterasmuspro
Facebook @HetErasmuspro

Ben je inmiddels nieuwsgierig naar onze school? Dan kan ook een afspraak inplannen voor een rondleiding. Stuur daarvoor een e-mail naar pro@het-erasmus.nl

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?