Het Noordik - Vroomshoop

Onderwijsaanbod Vroomshoop:

vmbo, mavo, havo (onderbouw) en vwo (onderbouw)

Video afspelen

De plus van Het Noordik Vroomshoop

Welk advies je ook krijgt, Het Noordik in Vroomshoop biedt het onderwijs dichtbij huis. Ondanks het brede onderwijsaanbod is dit een relatief kleine school. Iedereen kent elkaar en daarom voel jij je al gauw veilig en vertrouwd. 

Kies je eigen N+Uren, samen met je mentorcoach

Bij Het Noordik Vroomshoop krijg jij je eigen mentorcoach, met de nadruk op coach. Die leert jou om zelf goede keuzes te maken. Samen stel je (leer)doelen en maak je een plan om die doelen te bereiken. Je kunt elke lesperiode dan ook kiezen uit verschillende N+Uren. Dat zijn uren die je zelf kunt kiezen. Zo ziet elk blok van ongeveer zes weken er dus anders uit.  

Er zijn verschillende soorten N+Uren:

  • Talenten ontdekken
  • Verdieping in een vakgebied
  • (Vak)ondersteuning

Ontdek je de + van Het Noordik Vroomshoop en meld je aan voor een persoonlijke rondleiding. We maken graag kennis jou en laten we je alles zien! 

Welk profiel kies jij?

Start jij op het vmbo? Dan maak je in de eerste twee jaren alvast kennis met de profielen die we in de bovenbouw aanbieden. Zo maak jij later een goede keuze voor een profiel dat echt bij jou past!

Vmbo-profielen:

  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)
  • Economie & Ondernemen (E&O)
  • Produceren, Installeren & Energie (PIE)
  • Zorg & Welzijn (Z&W)

 

Vakmavo  of havostroom?

 

De mavo in Vroomshoop wordt ook wel de vakmavo genoemd. Die is gericht op leerlingen die theoretisch, maar óók praktisch aan de slag willen gaan. Iets voor jou? Of weet je zeker dat je nog naar de havo wilt? Kies dan voor de havostroom. Dan krijg je alvast extra lessen Nederlands, Engels, wiskunde en economie. Zo ben je goed voorbereid op de overstap naar havo 4.

 

Naar de bovenbouw havo of vwo

De onderbouw van de havo en vwo van Het Noordik Vroomshoop is afgestemd op Het Noordik Lyceum. Zo maak je van klas 3 naar klas 4 een soepele overgang. Veel docenten van Het Noordik Lyceum heb je al eens gezien, voor de klas of als je gezamenlijke op excursie gaat. 

Leerwerktraject: 3 dagen school, 2 dagen stage

Als enige vmbo-vestiging biedt Vroomshoop het leerwerktraject bij het vmbo-bb. Leerlingen die moeite hebben met de theorie, maar praktisch heel sterk zijn, kunnen vanaf het derde leerjaar aan de slag bij een regionaal bedrijf. Zij gaan dan drie dagen per week naar school en twee dagen op stage.

Contact

Bezoekadres

Het Noordik Vroomshoop
Linderflier 24
7681 ZM Vroomshoop

T: 
E: vroomshoop@noordik.nl

AGENDA

ma 26 jun

Kennismakingsmiddag Het Noordik

26 juni, 2023
|
14:00 uur

Maak vandaag kennis met je mentor en nieuwe klasgenoten!

Vroomshoop-105

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.