Het Noordik - Vroomshoop

Onderwijsaanbod Vroomshoop:

vmbo, mavo, havo (onderbouw) en vwo (onderbouw)

Video afspelen

De plus van Het Noordik Vroomshoop

Welk advies je ook krijgt, Het Noordik in Vroomshoop biedt het onderwijs dichtbij huis. Ondanks het brede onderwijsaanbod is dit een relatief kleine school. Iedereen kent elkaar en daarom voel jij je al gauw veilig en vertrouwd. 

Kies je eigen N+Uren, samen met je mentorcoach

Bij Het Noordik Vroomshoop krijg jij je eigen mentorcoach, met de nadruk op coach. Die leert jou om zelf goede keuzes te maken. Samen stel je (leer)doelen en maak je een plan om die doelen te bereiken. Je kunt elke lesperiode dan ook kiezen uit verschillende N+Uren. Dat zijn uren die je zelf kunt kiezen. Zo ziet elk blok van ongeveer zes weken er dus anders uit.  

Er zijn verschillende soorten N+Uren:

  • Talenten ontdekken
  • Verdieping in een vakgebied
  • (Vak)ondersteuning

Ontdek je de + van Het Noordik Vroomshoop en meld je aan voor een persoonlijke rondleiding. We maken graag kennis jou en laten we je alles zien! 

Welk profiel kies jij?

Start jij op het vmbo, basis of kader? Dan maak je in de eerste twee jaren alvast kennis met de profielen die we in de bovenbouw aanbieden. Zo maak jij later een goede keuze voor een profiel dat echt bij jou past!

Vmbo-profielen:

  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)
  • Economie & Ondernemen (E&O)
  • Produceren, Installeren & Energie (PIE)
  • Zorg & Welzijn (Z&W)

Mavo-profielen:

De mavo in Vroomshoop is gericht op leerlingen die theoretisch, maar óók praktisch aan de slag willen gaan.  Bijvoorbeeld in de zorg, techniek of economie. Daar zit vast iets voor jou tussen. Weet je zeker dat je nog naar de havo wilt? Kies dan voor de havostroom. Dan krijg je alvast extra lessen Nederlands, Engels, wiskunde en economie. Zo ben je goed voorbereid op de overstap naar havo 4.

 

Onderbouw havo en vwo:

Als je in de onderbouw van de havo of vwo zit, ga je bij het vak LOB (loopbaanontwikkeling en -begeleiding)  ook aan de slag met de praktijkvakken van één van deze profielen. Zo leer je theoretische vakken op je eigen niveau, maar ervaar je ook hoe het is om in de praktijk aan de slag te gaan.  Win-win dus!

 

Naar de bovenbouw havo of vwo

De onderbouw van de havo en vwo van Het Noordik Vroomshoop is afgestemd op Het Noordik Lyceum. Zo maak je van klas 3 naar klas 4 een soepele overgang. Veel docenten van Het Noordik Lyceum heb je al eens gezien, voor de klas of als je samen op excursie gaat. 

Leerwerktraject: 3 dagen school, 2 dagen stage

Als enige vmbo-vestiging biedt Vroomshoop het leerwerktraject bij het vmbo-bb. Leerlingen die moeite hebben met de theorie, maar praktisch heel sterk zijn, kunnen vanaf het derde leerjaar aan de slag bij een regionaal bedrijf. Zij gaan dan drie dagen per week naar school en twee dagen op stage.

Doorlopende leerroute

Het is nog een ver-van-je-bed-show, maar haal jij he vmbo-bb diploma bij Het Noordik Vroomshoop? Dan kun je óók nog een MBO-niveau 2 opleiding volgen in Vroomshoop. Dat noemen we de doorlopende leerroute. Kijk maar eens op deze pagina voor meer informatie.

Contact

Bezoekadres

Het Noordik Vroomshoop
Linderflier 24
7681 ZM Vroomshoop

T: 
E: vroomshoop@noordik.nl

AGENDA

ma 14 okt

Doe-dagen Het Noordik Vroomshoop

14 oktober, 2024
|
09:00 uur

Kom met je klas naar de doe-dag van Het Noordik Vroomshoop! Jouw groep 8-docent kan jullie klas hiervoor aanmelden.

wo 6 nov

Open Huis Het Noordik Vroomshoop

6 november, 2024
|
16:00 uur

Neem een kijkje in onze school en proef de sfeer! Doe mee met de activiteiten en geniet tot slot van een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie op hetnoordik.nl/vroomshoop.

di 19 nov

Informatieavond Het Noordik Vroomshoop

19 november, 2024
|
19:30 uur

De informatieavond voor ouders/verzorgers van kinderen uit groep 8. Kom meer te weten over de overgang van groep 8 naar de brugklas en over het onderwijs bij Het Noordik Vroomshoop. Kijk voor meer informatie op hetnoordik.nl/vroomshoop.

vr 6 dec

Persoonlijke rondleidingen Het Noordik Vroomshoop

6 december, 2024
|
14:00 uur

Kom langs en ontdek Het Noordik Vroomshoop via een persoonlijke rondleiding. Meld je aan via de website.

Vroomshoop-105

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.