Het Noordik Lyceum

Onderwijsaanbod Lyceum:

mavo, havo, atheneum en gymnasium

De plus van Het Noordik Lyceum

Welkom bij onze ondernemende school! Samen gaan we jouw morgen, jouw toekomst ontdekken. We snappen heel goed dat je nu nog niet weet wat je later wilt worden, er is ook zoveel te kiezen! Bij Het Noordik Lyceum maak je in de brugklas kennis met veel verschillende stromingen. Zo leer je alvast waar je interesses en (misschien wel verborgen) talenten liggen en kun je in de bovenbouw een profiel kiezen dat echt bij jou past.

De lessen volg je veelal binnen de totaal vernieuwde school, maar je leert natuurlijk ook veel buiten de school. Als je bijvoorbeeld op werkweek gaat naar Parijs, Londen, Berlijn of Praag, als je meegaat op excursie. Wie weet ga jij wel mee op expeditie naar Ghana of Cambodja!

Kies je eigen N+Uren, samen met je mentorcoach

Bij Het Noordik Lyceum krijg jij je eigen mentorcoach. Niet zomaar een mentor, meer een coach. Die leert jou om zelf de regie te pakken. Samen stel je (leer)doelen en maak je een plan om die doelen te bereiken. Je kunt elke lesperiode dan ook kiezen uit verschillende N+Uren. Dat zijn uren die je zelf kunt kiezen. Zo ziet elk blok van ongeveer zes weken er dus anders uit.  

De N+Uren zijn een onderdeel van onze stromingen. Verdiep je in een interessant vak(gebied), ontdek je talenten of krijg ondersteuning voor bepaalde vakken. Sommige keuze-uren duren een heel schooljaar (zoals het expeditie-onderwijs, de musical of het activiteitenteam van het Noordeac), en sommige lessen worden in bepaalde blokken aangeboden.

  • Wetenschap & Technologie
  • Taal & Talent
  • Kunst & Cultuur 
  • Economie & Maatschappij 
  • Sport & Bewegen

Tijdens het open huis (op zaterdag 25 november 2023) en bij de workshopmiddag op dinsdag 23 januari 2024 (bij Ontdek de + van Het Noordik Lyceum) maken we je graag kennis met jou en laten we je alles zien!

ICT-rijk onderwijs: werk op je eigen iPad

Als jij start bij Het Noordik Lyceum ontvang je een iPad van Het Noordik in bruikleen. Hier ga jij de komende jaren mee aan de slag. Met digitaal onderwijs werk je op je eigen niveau. Kun je een tandje harder aan? Dan kun je vakken op een hoger niveau volgen.

Natuurlijk krijg je ook nog les uit de boeken voor een aantal vakken, maar die rugtas is in ieder geval een stuk minder zwaar!

Zorg & Aandacht

Wij vinden het erg belangrijk dat jij goed voelt bij ons op school. Onze leerlingen een veilige en vertrouwde basis bieden, heeft dan ook onze hoogste prioriteit. Gelukkig ervaren onze huidige leerlingen en hun ouders dit ook. Kijk maar eens op scholenopdekaart.nl. We scoren boven het landelijke gemiddelde als het gaat om tevredenheid en veiligheid. 

Heb jij extra ondersteuning nodig of kun je meer uitdaging aan? Ook dan staan wij voor je klaar!

Contact

Bezoekadres

Het Noordik Lyceum
Noordikslaan 68
7602 CG Almelo

T: 
E: lyceum@noordik.nl

Contactpersoon 
Mirjam van der Monde, teamleider brugklas
E: m.vandermonde@noordik.nl

AGENDA

di 17 okt

Informatieavond Het Noordik Vroomshoop

17 oktober, 2023
|
19:30 uur

Deze informatieavond is voor ouders (met een kind in groep 8). We praten u graag bij over de overgang van de basisschool naar de middelbare school en hoe het onderwijs is geregeld. Kijk op de website voor meer info.

do 2 nov

Informatieavond Het Noordik Lyceum

2 november, 2023
|
19:30 uur

Informatieavond voor ouders met kinderen in groep 7/8. Deze avond gaan we in op de overgang van groep 8 naar de middelbare school, hoe ons onderwijs eruit ziet en vertellen we over de zorg en aandacht voor onze leerlingen.

za 25 nov

Open Huis Het Noordik Lyceum

25 november, 2023
|
09:30 uur

Kom naar ons Open Huis en proef samen de sfeer op onze school! Check de website voor meer info.

do 18 jan

Informatieavond gymnasium Het Noordik Lyceum

18 januari, 2024
|
19:00 uur

De informatieavond over het gymnasium is voor groep 8-leerlingen (met een vwo-advies) én hun ouders. Doe je mee met een proefles? Check de website voor meer info.

di 23 jan

Workshopmiddag Het Noordik Lyceum

23 januari, 2024
|
15:00 uur

Kom deze middag kennismaken met onze verschillende stromingen, waaruit jij bij Het Noordik Lyceum je eigen N+uren kunt kiezen? Check de website voor meer informatie.

STUDIO_STERKENBURG_BLDNSTRM_NOORDIK_DSC9572

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?