Het Pius X College Almelo

Op het Pius draait het om jouw toekomst! Daar mag je bij ons al vroeg over nadenken. Weet je al wat je wilt worden? Tof. Dan zit je hier op je plek. Maar misschien weet je het nog niet. Ook dan helpen we je. Keuze genoeg. Als je maar wilt ontdekken waar je goed in bent. Dat vinden wij het belangrijkste. 

Het gaat om jou!

Op het Pius X Almelo willen we dat jij jezelf kan zijn. En dat je samen met je klasgenoten een mooie tijd op de middelbare school hebt. Sfeer vinden wij heel belangrijk. Maar die kun je natuurlijk niet voelen op een website. Kom langs om kennis te maken met onze school en leraren. Wie weet ontmoet je dan ook al je toekomstige klasgenoten.

Prettige school

Een prettige school waar kinderen in een veilige omgeving het beste uit zichzelf kunnen halen. Dat is Pius X Almelo. Naast de gewone lessen neem je deel aan ons talentenprogramma genaamd de Pius Xpedition. Tevens kun je kiezen voor tweetalig onderwijs, het Pius Soccer College of een vak sneller of op een hoger niveau afsluiten. Heb je moeite met die lastige formules van wiskunde? Dan kun je natuurlijk ook extra lessen krijgen. Het gaat om jou!

Op locatie Almelo zitten ongeveer 500 leerlingen, verdeeld over mavo, havo en atheneum/gymnasium (vwo). De meeste leerlingen komen uit Almelo. Maar ook kinderen uit de omliggende dorpen zitten bij ons op school. In de bovenbouw zitten ook leerlingen die de onderbouw in Rijssen hebben gedaan.

Goede leerlingondersteuning

De overgang van basis- naar middelbare school is voor veel leerlingen best een beetje spannend. Dat begrijpen we maar al te goed en daarom zorgen we ervoor dat je je snel thuis voelt op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen. Bovendien vinden we goede begeleiding essentieel, niet alleen tijdens de eerste weken, maar gedurende je hele middelbare schoolloopbaan.
Meer informatie? Neem dan eens een kijkje op onze website (www.ikkiespius.nl) en volg ons op Facebook en Instagram! Tot slot nodigen we je natuurlijk van harte uit voor een van onze groep 8-activiteiten (zie agenda). Graat tot ziens op het Pius X College! 

Contact

Bezoekadres

Almelo:
Cesar Franckstraat 4,
7604 JG Almelo

T: 0546-540808
E: info@piusx.nl

 

AGENDA

do 22 jun

Xperience-middag voor groep 7 – Pius X College Almelo

22 juni, 2023
|
15:30 uur

Xperience-middag van 15.30 t/m 16.45

ma 26 jun

Kennismakingsmiddag voor brugklassers – Pius X College Almelo

26 juni, 2023
|
14:00 uur

Kennismakingsmiddag van 14.00 t/m 16.30.

_DSC0372

SCHOOL

Wil je alvast de sfeer proeven?

Dat kan! Op het Pius X College valt veel te beleven. Denk maar aan toneelvoorstellingen, schoolreizen, disco’s, klassenavonden en sporttoernooien. Bovendien zit het jaar vol met leuke en uitdagende activiteiten voor ieder talent, of je nou sportief, creatief, muzikaal of technisch bezig wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Skills-wedstrijden, debatwedstrijden, musicals, totaaltheater, Voice of Pius en de Olympic Moves.

Download alvast de brochure en bekijk de website voor meer informatie.

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.