Het Pius X College Aalderinkshoek

Op het Pius draait het om jouw toekomst! Daar mag je bij ons al vroeg over nadenken. Weet je al wat je wilt worden? Tof. Dan zit je hier op je plek. Maar misschien weet je het nog niet. Ook dan helpen we je. Keuze genoeg. Als je maar wilt ontdekken waar je goed in bent. Dat vinden wij het belangrijkste. 

Het gaat om jou!

Op het Pius X Aalderinkshoek willen we dat jij jezelf kan zijn. En dat je samen met je klasgenoten een mooie tijd op de middelbare school hebt. Sfeer vinden wij heel belangrijk. Maar die kun je natuurlijk niet voelen op een website. Kom langs om kennis te maken met onze school en leraren. Wie weet ontmoet je dan ook al je toekomstige klasgenoten.

Prettige school

Een prettige school waar kinderen in een veilige omgeving het beste uit zichzelf kunnen halen. Dat is Pius X Aalderinkshoek. Naast de gewone lessen neem je deel aan ons talentenprogramma genaamd de Pius Xpedition. Tevens kun je kiezen voor tweetalig onderwijs, het Pius Soccer College of een vak sneller of op een hoger niveau afsluiten. Heb je moeite met die lastige formules van wiskunde? Dan kun je natuurlijk ook extra lessen krijgen. Het gaat om jou!

Op locatie Aalderinkshoek zitten ongeveer 500 leerlingen, verdeeld over mavo, havo en atheneum/gymnasium (vwo). De meeste leerlingen komen uit Almelo. Maar ook kinderen uit de omliggende dorpen zitten bij ons op school. In de bovenbouw zitten ook leerlingen die de onderbouw in Rijssen hebben gedaan.

Goede leerlingondersteuning

De overgang van basis- naar middelbare school is voor veel leerlingen best een beetje spannend. Dat begrijpen we maar al te goed en daarom zorgen we ervoor dat je je snel thuis voelt op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen. Bovendien vinden we goede begeleiding essentieel, niet alleen tijdens de eerste weken, maar gedurende je hele middelbare schoolloopbaan.
Meer informatie? Neem dan eens een kijkje op onze website (www.ikkiespius.nl) en volg ons op Facebook en Instagram! Tot slot nodigen we je natuurlijk van harte uit voor een van onze groep 8-activiteiten (zie agenda). Graat tot ziens op het Pius X College! 

Contact

Bezoekadres

Aalderinkshoek:
Cesar Franckstraat 4,
7604 JG Almelo

T: 0546-540808
E: info@piusx.nl

 

AGENDA

ma 15 nov

Open lesdag – Pius X College – locatie Rijssen

15 november, 2021
|
09:00

Open lesdag voor leerlingen in groep 8. Kom je met je klas? Dan hoef je je niet aan te melden. Kom jij niet met je hele klas, meld je dan hier aan!

di 16 nov

Informatieavond groep 8 – Pius X College – locatie Rijssen

16 november, 2021
|
19:30

Informatieavond voor ouders van leerlingen in groep 8.

di 23 nov

Informatieavond groep 8 – Pius X College – locatie Aalderinkshoek

23 november, 2021
|
19:30

Informatieavond voor ouders van leerlingen in groep 8.

wo 8 dec

Xperience middag – Pius X College – locatie Rijssen

8 december, 2021
|
13:00

Klik hier om je aan te melden.

wo 15 dec

Start aanmelden vo-scholen Almelo en omstreken

15 december, 2021
|
09:00

Vanaf woensdag 15 december 2021 tot vrijdag 18 maart is het mogelijk om via deze website de aanmeldingsformulieren voor de vo-scholen te downloaden.

_DSC0372

SCHOOL

Wil je alvast de sfeer proeven?

Dat kan! Op het Pius X College valt veel te beleven. Denk maar aan toneelvoorstellingen, schoolreizen, disco’s, klassenavonden en sporttoernooien. Bovendien zit het jaar vol met leuke en uitdagende activiteiten voor ieder talent, of je nou sportief, creatief, muzikaal of technisch bezig wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Skills-wedstrijden, debatwedstrijden, musicals, totaaltheater, Voice of Pius en de Olympic Moves.

Download alvast de brochure en bekijk de website voor meer informatie.

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.
Het aanmeldingsformulier voor schooljaar 2022-2023 is beschikbaar vanaf 15 december 2021.

Instructie bij het aanmeldingsformulier

Hieronder vindt u het aanmeldingsformulier deel 1 voor het voortgezet onderwijs in Almelo en omstreken. 
Het aanmelden gaat als volgt:

  1.  Kies de school bij wie u uw kind wil aanmelden.
  2.  Vul online het formulier in en sla het op uw pc op (lukt dit niet? Het lege formulier is ook af te drukken en met pen in te vullen).
  3.  Lever het document voorzien van handtekening in bij de basisschool van uw kind, zij  handelen de aanmelding verder af.

Het aanmeldingsformulier voor de scholen voor voortgezet onderwijs in Almelo bestaat uit drie delen:

  • Deel 1 dient te worden ingevuld door ouders. Na invullen wordt het formulier ondertekend ingeleverd bij de basisschool. Elke school voor voortgezet onderwijs heeft een eigen formulier deel 1 (waarop de aanmeldingsmogelijkheden van die specifieke school staan afgedrukt).
  • Deel 2 en 3 dienen te worden ingevuld door de leerkracht of de directeur van de basisschool. Na het invullen en ondertekenen ervan worden alle delen naar de school voor voortgezet onderwijs gestuurd waar u uw zoon of dochter wilt aanmelden.

Deel 1

Het oudergedeelte, kan ook per computer worden ingevuld. Na het invullen kunt u het formulier afdrukken en ondertekenen. Wanneer het invullen per computer niet lukt, maak dan een afdruk van het lege formulier en vul het papieren exemplaar met een balpen in. Vanwege de leesbaarheid van gegevens heeft echter het invullen per computer onze voorkeur.

Bankgegevens: IBAN
Op het aanmeldingsformulier worden de bankgegevens van de ouders gevraagd. Deze gegevens worden gebruikt t.b.v. de verwerking van betalingen (acceptgirokaarten en automatische incasso’s). Vanaf 2014 kunnen bankgegevens alleen nog worden verwerkt met het langere rekeningnummer: IBAN. Voor verdere gegevens kunt u bij uw eigen bank terecht. Vaak staan ze al op een rekeningafschrift vermeld of zijn ze via een programma telebankieren op te vragen. Eventueel kunt u de gegevens ook opvragen via de website https://www.ibanbicservice.nl (door op de knop IBAN BIC check te klikken).

Handtekening ouders / verzorgers 
Het aanmeldingsformulier dient altijd door ouders ondertekend te worden. Door ondertekening gaan ouders akkoord met:

  1. Dat de basisschool/school voor speciaal onderwijs en de school voor voortgezet onderwijs, onderwijsgegevens uitwisselen (zowel op papier als digitaal).
  2. Wanneer i.v.m. Praktijkonderwijs of OPDC-plaatsing een toelatingsonderzoek noodzakelijk is, dit uitgevoerd mag worden.
  3. Dat de school voor voortgezet onderwijs de gegevens van de leerling mag opnemen in het leerlingvolgsysteem dat in de school wordt gebruikt met inachtneming van de geldende regels in de Wet Persoonsregistratie.
  4. Dat indien nodig de benodigde gegevens in het zorgadviesteam van de school kunnen worden besproken; in voorkomende gevallen worden ouders hierover vooraf geïnformeerd.