Zone.college

Welkom bij het voortgezet onderwijs van Zone.college. Je kunt bij ons kiezen voor het vmbo Groen of Het Groene Lyceum.
Het vmbo Groen heeft de volgende leerwegen: 

  • Theoretische leerweg (mavo) (tl)
  • Gemengde leerweg (gl)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)
  • Basisberoepsgerichte leerweg (bb)                                                                    

Het Groene Lyceum is een doorlopende leerlijn voor leerlingen met een havo-advies. Een opleiding waarbij je na zes jaar eenvoudig kunt doorstromen naar het hbo. 

Video afspelen

Haal je beste binnenste buiten

Op onze school voel je je snel ’thuis’: het is een veilige wereld waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. We bieden kwalitatief goed onderwijs en hebben binnen en buiten de school de beschikking over moderne en leuke praktijkruimtes. Dierverblijven, keukens, tuinen en techniek-lokalen: bij ons leer je door zélf te ontdekken, te doen en te ervaren. Haal je beste binnenste buiten!

Vmbo Groen

Onderwijs in een groene omgeving, dat is Zone.college. Leren door doen en denken. Je wisselt theorie af met praktijk. Je leert en werkt met dieren, planten,bloemen, voeding en techniek. De fijne sfeer en persoonlijke begeleiding motiveren jou om je beste binnenste buiten te halen. Met je vmbo diploma kun je makkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. 

Het Groene Lyceum

De praktische route naar het hbo!

Ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene en duurzame omgeving. Dát is Het Groene Lyceum van Zone.college. Leer je graag door denken en doen? Dan zit je helemaal op je plek bij Het Groene Lyceum in Almelo. Naast algemene vakken leer en werk je ook veel in de praktijk. We doen regelmatig (buitenschoolse) projecten en je leert bijvoorbeeld ook hoe je goed onderzoek moet doen. De kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding motiveren jou om je beste binnenste buiten te halen. Na zes jaar hard werken heb je een vmbo-diploma én een mbo-diploma niveau 4 op zak. Daarmee kun je eenvoudig doorstromen naar het hbo.

 

Jouw veilige wereld

Onze school staat erom bekend dat het een plek is waar iedereen elkaar kent en je jezelf kunt zijn. Dat we goed scoren op sfeer en veiligheid, komt misschien ook doordat wij als groene school zorg voor onze omgeving belangrijk vinden. Dat zie je terug in de manier van met elkaar omgaan. We doen ons uiterste best om een veilige school te zijn en te blijven. Onder andere door duidelijke  regels en een helder beleid over pesten en omgaan met sociale media.

AGENDA

ma 24 jun

Kennismakingsdag – alle VO-scholen

24 juni, 2024
|
14:00 uur

Alle middelbare scholen in Almelo organiseren deze middag om 14.00 uur de kennismakingsdag. Maak alvast kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten! Veel plezier :)

_WVW8475

DOWNLOAD

Klaar om een keuze te maken voor je toekomst?
Download het aanmeldingsformulier.